Hibrid scoțian de mur Logan și zmeură neagră. Crește foarte puternic, nu dă rădăcină. Fructele sunt foarte impresionante, mov, suculente, de până la 4 cm lungime. Se coc de la mijlocul lunii iulie până la sfârșitul lunii august. Lăstarii de iarnă trebuie acoperiți. Fructe utile în prelucrarea acasă, perfecte pentru alimente congelate, sucuri, gemuri, precum și pentru colorarea altor conserve.
Încrucișarea speciilor de plante individuale a fost mult timp metoda de bază pentru obținerea de noi soiuri ornamentale și cultivate. Încrucișările au de obicei cele mai bune trăsături ale părinților lor și produc flori mai interesante sau fructe mai bune. Printre plantele de cultură remarcabile rezultate din combinarea a două specii separate se numără, printre altele, murul. Acest tufiș original de fructe de pădure a fost crescut prin încrucișarea unei zmeură cu o mură, motiv pentru care a moștenit fructe mari roșii sau visinii de la zmeură și lăstari lungi și subțiri de la mur.
Crește de obicei destul de puternic, are lăstari ramificați, fără spini, lungi care ajung până la 4 m și fructe foarte bune, dulci, mari, cilindrice, ușor alungite, roșii sau roșii închise, care seamănă cu fructele ambelor specii părinte. Arbustul nu formează alergători, deci nu se răspândește lateral ca, de exemplu, o zmeură. Fructele se formează pe lăstari de doi ani și se coc vara (iulie-august), dând de obicei recolte abundente. În cultură există în principal două soiuri de mure: „Tayberry” este foarte fertil, dând fructe gustoase, roșu închis, suculente.