Durata de livrare: 1
Trandafirul Double Delight este regele trandafirilor bicolori din categoria trandafirilor tehibrizi. Este unul dintre cei mai apreciati trandafiri din lume. Detine cele mai multe medalii de aur si argint obtinute la concursuri de specialitate: medalia de aur la Baden-Baden in 1976, Medalia de aur la Roma 1976, Premiul pentru jocul de parfum 1986. iar in 1985 a fost inclus in World Hall of Fame Rose.
Florile sunt mari, duble si atragatoare datorita coloritului si puternic parfumate. Tijele sunt viguroase, erecte de 90 - 140 cm inaltime. Frunzisul este verde semi-lucios.
Butasi trandafiri Double Delight, prefera solurile usoare, bogate in humus,fertile. Solurile indicate pentru acesti trandafiri de vanzare sunt lutoase, lutoase-argiloase, permeabile cu pH intre 5.5-7.5. Se adapteaza la orice tip de sol. Este necesara fertilizarea periodica cu gunoi de grajd toamna si ingrasaminte chimice toamna sau primavara. Sunt plante care cer lumina multa astfel ca se prefera plantarea lor in locuri insorite, primavara sau toamna pentru a asigura arbustului o crestere normala, o inflorire abundenta si o buna dezvoltare a lemnului. Este un soi sensibil la boli.
Groapa de plantare se pregateste din timp, astfel incat solul sa se curete de paraziti si sa ajunga la o temperatura de plantare optima. Plantarea se face la o adancime de 10 - 20 cm. Este important de asemena ca plantarea se sa faca intr-un loc insorit in prima parte a zilei si semi-umbrit in cea dea doua jumatate. Daca sunt plantati intr-un loc insorit pe toata perioada zilei, vor suferi in perioadele caniculare si trebuiesc udati constant.
Trandafirii au nevoie la plantare fata de schema normala de plantare a copacilor ornamentali de a fi acoperiti pe perioada ierni cu un musuroi de minim 20 cm , iar primavara se destupa musuroiul .
Copacii forestieri si ornamentali sunt livrati cu radacina nuda, de aceea trebuie plantati in cel mai scurt timp posibil. Daca acest lucru nu este posibil ingropati radacinile lor intr-un loc ferit de inghet sau soare.
Dimensiunea minimă a unei gropi trebuie să fie de 50x50x50 cm. Atunci când săpați, aveți mereu grijă ca pământul rezultat din groapă să fie așezat de o parte și de alta a gropii cum este in imaginea de mai jos . La acoperirea gropii, straturile de pământ se vor inversa.
Inainte de plantare, fiecare puiet este pregătit, acest proces fiind cunoscut drept fasonare. El constă în scurtarea vârfurilor rădăcinilor sau scurtarea cu o treime a rădăcinilor care sunt foarte viguroase, foarte lungi. Dacă avem rădăcină rănite sau rădăcini rupte, acestea se elimină total cum este in imaginea de mai jos .
Deoarece pepiniara noastra livreaza copacii cu radacina nuda, este bine sa scufundati radacinile in apa pentru cca. 1-2 ore pentru hidratare imaginea de mai jos.
Plantatul propriu-zis începe prin strângerea în groapă a pământului fertil rezultate din primul strat la săparea gropii – pământ care se va pune ca un mușuroi la baza adânciturii săpate cum apare in imaginea de mai jos .
Se așează copacul în gropa cu rădăcinile deasupra mușuroiului, incercand sa ingropam punctul de altoire 2-3 cm, dar nici daca ramane la nivelul soluli nu este gresit.
Odată fixat în groapă, puietului i se vor răsfira rădăcinile cu mâna în toate direcțiile, astfel încât să se ocupe tot spatiul din groapă si să nu se suprapună unele pe celelalte. Se acoperă rădăcinile cu un strat de pământ bine mărunțit și se calcă ușor, cu piciorul orientat cu călcâiul sper exteriorul gropii, de la periferia gropii spre centru. După acoperirea rădăcinilor, se umple groapa cu pământ amestecat cu gunoi bine fermentat, gunoi care, însă nu trebuie să vină în contact cu rădăcinile, după care se calcă din nou cât mai uniform și apăsat. După plantarea copacilor forestieri si ornamentali se face o copcă în jurul său, în care să se toarne 1-2 găleți cu apa.