Dovlecelul „Nefertiti“ este o varietate extrem de apreciat. Dezvoltă fructe de dimensiuni medii acoperite cu piele verde. Ele sunt cilindrice și strălucitoare la început, dar devin mai întunecate și mate pe măsură ce se coc. Perioada de vegetație a acestui soi durează 70-80 de zile. Carnea acestor dovlecei este alb crem sau verzui. Dovlecel „Nefertiti“ este delicios, ușor dulce și răcoritor. Vă recomandăm să recoltați fructele care nu sunt pe deplin dezvoltate de mărimea castraveților de salată. Gustul lor este mai tandru, nu conține miezuri dure și sunt mai moi decât dovlecelele cilindrice groase, de culoare verde închis. Această legumă poate fi servită într-o varietate de moduri. Are un gust la fel de bun aburit, prăjit sau prăjit. O supă sau un sos din dovlecei ar fi, de asemenea, o idee măreață. Dovlecelul este servit din ce în ce mai des ca spaghete de legume. Cel mai popular fel de mâncare în care dovlecelul joacă un rol important este letcho-ul balcanic care poate fi servit în multe moduri diferite. Felii de dovlecei în pesmet se transformă într-o cotlet vegetariană care vă va încânta cu un gust plăcut dulce.
Fructul de dovlecei alungit ascunde vitaminele și mineralele. Este scăzut de calorii și ușor pe stomac. Nu acumulează metale grele. Conținutul ridicat de apă din carne predestinează dovleceii pentru dieta detoxifiantă. O recomandăm și tuturor celor care mănâncă multă carne, deoarece ajută la dezacidificarea organismului.
Dovlecelul aparține legumelor ușor de cultivat. Respectarea câtorva reguli simple garantează un randament ridicat. Alegeți un loc cald și însorit, ferit de vânt. Această plantă preferă solurile bogate, de preferință îmbogățite cu gunoi de grajd sau compost. Fertilizarea suplimentară nu este absolut necesară, deoarece această plantă va crește și pe sol mai mic. Necesită, însă, multă apă.
Puteți cultiva dovlecei fie din scroafă directă la mijlocul lunii mai, fie din răsaduri produse din semințe semănate la sfârșitul lunii aprilie. Recolta trebuie efectuată treptat, pe măsură ce florile și fructele ulterioare se maturizează. Această metodă stimulează plantele să poarte flori și fructe noi. Primele dovlecei se dezvoltă în iunie. Următorul fruct poate fi recoltat până în octombrie.
Semințele profesionale sunt un produs de calitate premium. Acestea îndeplinesc cerințe ridicate și sunt supuse unor controale restrictive periodice. Se remarcă prin rate germinative excelente și rezistența răsadurilor la agenți patogeni. Soiurile profesionale se caracterizează și prin productivitatea și gustul excelente ale culturilor. Semințele profesionale disponibile în magazinul nostru online sunt ajustate pentru condițiile de sol și vreme din Europa Centrală. Semințele atent selectate sunt cruciale pentru cultivarea cu succes a oricărei plante.